Paul Ingenhou

Afwisseling in werk en kennisoverdracht zijn belangrijk voor mij

Over Paul

In mijn vrije tijd neemt sport een belangrijke plaats in mijn leven in. Te weinig gebeurt dit tegenwoordig door mijzelf, maar het volgen van sport is hiervoor in de plaats gekomen. De sporten die ik al jarenlang volg zijn voetbal, wielrennen en tennis. In het verleden was ik enige tijd secretaris bij een voetbalclub die landelijk op hoog amateurniveau speelde. Vanwege tijdgebrek ben ik hiermee gestopt.

Na mijn universitaire studie in Nijmegen kwam ik terecht bij Eiffel in Arnhem. Een zakelijk dienstverlener waar ik ruim 18 jaar heb gewerkt als jurist, taxateur, adviseur, docent en zelfs accountmanager. In 2012 ben ik ingegaan op een aanbod om als fiscaal-juridisch adviseur bij de gemeente Capelle a/d IJssel in vaste dienst te treden. Een grote omschakeling van projectmatig werken bij verschillende opdrachtgevers in het land naar een vaste standplaats bij een gemeente. Het gaf mij echter tegelijk ook de mogelijkheid om een juridisch adviesbureau te beginnen. Zo is Ingenhou Advies in 2012 ontstaan, met als core business het verzorgen van opleidingen op WOZ- en belastinggebied. Maar ook projectmatige werkzaamheden op juridisch en taxatietechnisch gebied en adviesopdrachten behoren tot het werkveld van Ingenhou Advies. In mei 2019 heb ik de gemeente Capelle a/d IJssel verlaten en ben ik als senior fiscaal-juridisch adviseur/belastinginspecteur bij Juridische Zaken van Belastingen Gemeente Amsterdam in dienst getreden. Met het werken bij de grootste gemeente van Nederland kom ik aanraking met de meest uiteenlopende werkzaamheden en meest uitdagende projecten.

Naast mijn dienstverband in aanvankelijk Capelle a/d IJssel en later Amsterdam en mijn werkzaamheden via Ingenhou Advies, ben ik al jaren als auteur aan VIND Lokale Belastingen van Sdu Uitgevers verbonden. In 2015 kwam ik in contact met SENS Opleidingen, waar ik sindsdien met enige regelmaat opleidingen voor verzorg. Dit doe ik met veel plezier, wat ook geldt voor het werken met SENS Opleidingen. Vertrouwen, waardering en elkaar versterken zijn enkele kernbegrippen die van toepassing zijn op de samenwerking tussen SENS Opleidingen en mij. Uit het voorgaande blijkt wel dat ik een afwisselende functie heb die mij zeer aanspreekt. In mijn rol als docent kan ik verder mijn praktijkkennis uitstekend met de theorie combineren. Bijkomend voordeel is dat ook de actualiteit gewaarborgd is door mijn auteurswerk voor VIND Lokale Belastingen. Ook mijn deelname aan de landelijke commissies Taxatie en Regelgeving & Actualiteit van de LVLB (Landelijke Vereniging van Lokale Belastingen) zorgt ervoor dat de actualiteit in mijn werk gegarandeerd is. Naast de afwisseling spreken ook het coachen van medewerkers en overdragen van kennis mij zeer aan. Met het verzorgen van opleidingen samen met SENS Opleidingen, komt dit in de praktijk volledig tot uitdrukking.

Details
  • Actief in de WOZ sinds 1995
  • WOZ docent
  • Jurist
E-mail Paul